НКЖИ договори 46 международни трасета

БДЖ „Товарни превози“, БЖК, „ДБ Шенкер Рейл България“, международни партньори и спедитори ще возят товари по осигурените маршрути

204 ~ 1 мин. четене

Национална компания Железопътна инфраструктура осигури необходимите международни трасета за превоз на товари на български компании по време на действие на Графика за движение на влаковете 2013-2014 г. Това стана по време на Международната конференция Forum Train Europe за разработване на трасета през граничните железопътни преходи на България, която се състоя от 18 до 21 март 2013 г. в Любляна, Словения.

Поделение „Управление на движението на влаковете и капацитета“ към НКЖИ, разработи, договори и подписа 46 международни товарни трасета с превозвачите: БДЖ „Товарни превози“, БЖК, „ДБ Шенкер Рейл България“, международни партньори и спедитори.

Очаква се през годината да бъдат осигурени и превозени 2.2 млн. влаккилометри, 2.820 млрд. брутотон километри. На база на тези разчети НКЖИ очаква приходи от инфраструктурни такси в размер на 12.5 млн. лв.

Участниците в конференцията разгледаха и новите прекъсвания на движението на влаковете по определи трасета, свързани с проектите по ОП „Транспорт“, за които също бяха разработени вариантни разписания на влаковете за тази година.

Във връзка с предстоящото откриване на Дунав мост 2, бе договорено трасе на превозвача „ДБ Шенкер Рейл България“, от 1 юли т.г..

Подкрепи Economic.bg