Нейнски, Капон и БДФ в нова дясна коалиция

В учредяването на съюза има и гражданска квота, част от които са д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев

Нейнски, Капон и БДФ в нова дясна коалиция
260 ~ 1 мин. четене

"Единна народна партия" на Мария Капон, създадената от Надежда Нейнски "Синьо единство" и "Български демократически форум" учредяват утре ново обединение под името Коалиция "Десните".

В учредяването на съюза има и гражданска квота, част от които са д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев. Коалиция "Десните" се определя като десен политически съюз, а мотото й е "Свобода, справедливост, солидарност".

От БДФ твърдят, че до решението се е стигнало след изчакване почти година Реформаторският блок да отговори на искането им за присъединяване.

"Коалиция "Десните" ще бъде защитник на правата и свободите на гражданите, на неприкосновеността на частната собственост, на бизнеса и предприемачеството. Коалицията се създава, за да бъде компетентна алтернатива на популизма, псевдонационализма и за да върне почтеността в политиката", се казва в съобщението.

Коментари: 0