"Нова", bTV и "Дарик" взеха най-много пари за промоция на европейските програми

Държавните радио и телевизия са получили съответно 1.9 и 2.4 млн. лв.

Снимка: БГНЕС

Автор: Атанас Христов

"Нова Броудкастинг Груп" АД и "БТВ Медиа Груп" ЕАД - юридическите лица зад частните национални ефирни телевизии "Нова телевизия" и bTV са получили най-много пари за популяризиране на оперативните програми, които се реализират в България в програмния период 2007-2013 г. Това стана ясно от разпространената от правителството справка за "изпълнение на всички Комуникационни планове на Оперативните програми и на Програма за развитие на селските райони от началото на 2007 г. до 22.05.2013 г.".

Собственикът на "Нова телевизия" е получил 5.82 млн. лв. за промотиране на оперативните програми, докато bTV е прибрала 5.53 млн. лв., като в сумата са включени и 387.83 хил. лв., които са платени на "БТВ радио груп". Третата частна национална ефирна телевизия TV7 е спечелила поръчки за 1.61 млн. лв.

Държавните радио и телевизия - Българска национална телевизия (БНТ) и Българско национално радио (БНР) са взели съответно 2.41 и 1.9 млн. лв. "Телевизия Европа" АД е спечелила от популяризиране на оперативните програми 988.92 хил. лв., а "България он ер" ООД (собственик на едноименната бизнес телевизия) е получила 884.76 хил. лв.

Далеч по-сериозна сума от БНР е получило първото частно национално радио - "Дарик". Медията е прибрала сериозната сума от 4.25 млн. лв. от началото на 2007 г.

"Фокус Нунти" ООД, което е собственик на частната информационна агенция "Фокус" и радио "Фокус", е спечелило договори за популяризиране на оперативните програми и ПРСР на обща стойност 1.66 млн. лв.

Целият списък можете да видите ТУК!

Коментари: 0