Нова хакерска група проби паролите на НАСА

"Неизвестните" /The Unknowns/ обяви гръмко началото на своето съществуване

Нова хакерска група, назоваваща себе си "Неизвестните" - The Unknowns, обяви гръмко началото на своето съществуване, като хакна сайтовете на НАСА, Европейската космическа агенция и Военновъздушните сили на САЩ. Името на групата напомня на това на знаменитите "Анонимни" - международната хакерска мрежа Anonymous, съобщава kaldata.com.

Първата проява на The Unknowns бе публикуването в открит достъп на имената и паролите на служителите в изследователския център на НАСА и редица военни организации в САЩ, Франция, Йордания и Бахрейн, както и скрийншоти на някои от хакнатите сайтове.

Макар The Unknowns да обявяват своето съществуване в началото на май, някои от публикуваните материали датират още от месец март. За разлика от Anonymous, извличащи секретна информация по политически съображения, новата група заяви като свой главен приоритет грижата за мрежовата безопасност.

"Жертви, ние разсекретихме някои от вашите данни и документи, но вие най-вероятно не сте сериозно засегнати. Нашата цел не беше да унищожим напълно вашите сайтове. Ние сме уверени, че в рамките на седмица или две използваните от нас уязвимости ще бъдат открити и отстранени. А ние се стремим именно към това", се казва в публикувано в ресурса Pastebin съобщение на хакерите.

Коментари: 0