Новата конзола Xbox Оne с рекордни поръчки

Конзолата ще се появи на пазара по-късно тази година

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Компанията Amazon записа рекордни предварителни поръчки за новата платформа за игри Xbox Оne, съобщи Xbox Wire. Конзолата ще се появи на пазара по-късно тази година.

„Предварителните поръчки вече са изчерпали специалното издание Xbox Оne Day One Edition”, похвали се директорът на отдела за видеоигри и софтуер в американското подразделение на компанията. По думите му интересът към новата конзола значително в надвишил първоначалните очаквания.

Към платформата имаше сериозни критики към някои функционалности на конзолата. Една от тях например, е невъзможността потребителите да използват игри от настоящия Xbox 360. Необходимостта от връзка с интернет е друг недостатък на Xbox Оne, както и особеностите на защитата срещу пиратстване, която може да има ефект на пазара на употребявани игри.

Само преди месец световния технологичен гигант Microsoft представи новото поколение  на популярната си геймърска конзола, която обединява всички системи за приложения, интернет, телевизия, филми, игри и забавления в едно устройство.

Подкрепи Economic.bg