Обама издига повторно милиардерка за министър на търговията

Състоянието на 53-годишната Пени Прицкер се оценява на 1.85 млрд. долара

88 ~ 1 мин. четене

Президентът на САЩ Барак Обама издигна кандидатурата на чикагската милиардерка Пени Прицкер за поста на министър на търговията, съобщава ИТАР–ТАСС. Бъдещият министър е от известната фамилия Прицкер, която държи верига хотели и компанията за океански круизи.

Aмериканският президент издига Прицкер за втори път в рамките на последните 5 години. През 2008 г. обаче чикагскага милиардерка отказа категорично предложението. Въпреки това, по време на днешното си изявление Обама определи бизнесдамата като „една от най-изтъкнатите бизнес лидери в страната”.

Състоянието на 53-годишната Прицкер се оценява на 1.85 млрд. долара. Тя е предоставила стотици хиляди долара за предизборните президентски кампании на Обама. Ако нейната кандидатура бъде одобрена от Сената, Прицкер ще замени на поста министър на търговията Ребека Бланк. 

Обама издигна също кандидатурата на зам.-помощника на президента за националната сигурност Майкъл Фроман за позицията представител на САЩ на търговските преговори. „Той се е доказал като един от водещите световни експерти в областта на глобалната икономика”, подчерта американският президент. 

Подкрепи Economic.bg