Общественият съвет в сектор "Транспорт" определи приоритетите

Същественото обсъждане ще бъде по темите БДЖ, нелоялната конкуренция, сивата икономика и "Български пощи"

152 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Първото заседание на Обществения съвет в сектор "Транспорт", председателствано от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев, приключи след час и половина обсъждания. Конкретни решения не бяха взети, но беше уточнен начина на работа по време на следващите заседания, които ще са по конкретни теми.

Сред решенията, които бяха взети днес, е Съветът да се счита за легитимен, само ако на него присъстват не по-малко от 50% от поканените представители. Кристиан Кръстев обяви, че на следващите заседания ще може да присъства който иска, но стига да е легитимно представен. "Няма да има ограничения и дискриминация", каза  министърът.

Следващото заседание на Обществения съвет ще се проведе на 23 април от 14 ч. Темата, която ще бъде обсъдена е БДЖ. "Няма да обсъждаме само евентуалното спиране на приватизацията, а БДЖ като цяло", каза Кръстев. Той се се обърна към синдикатите и ги призова да не говорят само за спиране на приватизацията на "БДЖ-Товарни превози", а да дават конкретни предложения. "Моля Ви да не обсъждаме само темата да спрем или да не спрем приватизацията. Нека да дадем предложения. Аз ще я спра и ще нося отговорността. Но нека носим колективно тази отговорност", призова министърът.

Кристиан Кръстев определи 29 април, 10 ч.,  за следващата дата, на която ще се обсъжда сивата икономика и нелоялната конкуренция. "Борбата със сивия сектор е приоритет за мен", каза министърът.

Той обяви, че третата тема, която ще бъде обсъждана на Обществения съвет, ще бъде "Български пощи". Засега обаче няма обявена дата.

Подкрепи Economic.bg