Орешарски обеща облекчаване на условията за бизнеса

Правителството ще предприеме сериозни мерки за пресичане на контрабандните канали и ще се бори с укриването на ДДС

Снимка: БГНЕС

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Кабинетът ще работи за ускоряване връщането на ДДС към бизнеса". Това каза министър-председателят Пламен Орешарски по време на откриването на Петнадесетия Български икономически форум. По думите му правителството ще предприеме сериозни мерки за пресичане на контрабандните канали и ще се бори с укриването на ДДС.

Българският премиер подчерта, че страната е посрещнала кризата със здравни публични финанси и банкова система. Според него България има нужда от по-голяма регулаторна намеса, която да прави по-ефективна конкурентната среда с цел да се поставят на преден план преимуществата на българските предприятия, които да се откроят по-добре в съответните сектори, за да бъдат конкурентноспособни.

Орешарски обясни, че правителството ще се съсредоточи върху разговори с административната власт, включително и с общинските власти, както и за облекчаване на административните тежести.

Премиерът заяви още, че кабинетът готви актуализация на стратегията за развитието на туризма и ще се обърне сериозно внимание на развитието на преработвателната индустрия, селското стопанство, зеленчукопроизводството, посредством ребалансиране в секторите и подобряване на услугите.

По думите на Орешарски, публично-частното пространство ще се развива и ще се създадат полезни партньорства в сектора на иновациите и инфраструктурата.

Подкрепи Economic.bg