"Увеличиха се парите за подслушване на протестиращи и студенти"

Цветан Цветанов, депутат от ГЕРБ

140 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"С Бюджет 2014 се увеличават парите за подслушване и следене на протестиращите и българските студенти"

Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който поиска думата след приемането на държавния бюджет на първо четене.

Той визира определените 50 млн. лв., с които ще разполага Държавната агенция "Технически операции". Тя беше създадена през юли тази година с идеята да се отдалечи еднакво равно от всички служби, които ползват техническите й възможности и да има по-стриктен контрол.

"В разчетите на бюджета за 2013 г., и в предишните бюджети, това перо не е било повече от 20 млн. лв.", обяви Цветанов от трибуната. Той изрази и недоумението си от заделените допълнително 27 млн.лв. за бюджета на НСБОП, докато бюджетът на МВР е намален. "Тези взети пари от МВР ще доведат до ограничаване на възможността на министерството да извършва дейностите си по охрана и поддържане на обществения ред", каза той.

"Има сериозен проблем с бежанците. Никой в този бюджет не говори, как правителството ще изпълни мерките, които бяха заложени и за финансовия ресурс за тези мерки.", каза Цветанов.Подкрепи Economic.bg