Отварят безплатна библиотека на плажа у нас

Колекцията от книги на библиотеката ще бъде достъпна на шест езика

280 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

В края на следващата седмица отваря врати първата безплатна библиотека, намираща се на  плажа. Това съобщиха от дружеството, управляващо туристическия комплекс Албена, където ще бъде разположена библиотеката.

Туристите в курорта ще могат да изберат четиво сред  3500-те тома на библиотеката, които ще четат напълно безплатно по време на лятната си почивка. Колекцията от книги ще бъде достъпна на шест езика – български, английски, руски, немски, френски, румънски език. На любителите, проявили интерес към библиотеката, ще бъде препоръчвано специално издание на произведението на Йордан Йовков „Албена”, което носи името на курорта. То ще бъде преведено на шест езика  и по този начин по-голяма аудитория ще има възможност да се докосне до българската поезия.

Плажната библиотека в Албена съдържа различни заглавия от класически, трилъри, криминалета, любовни романи, мемоари. Част от книгите са дарени, а дружеството, управляващо туристическия комплекс се надява, че някои от книгоманите, които са дошли със собствени четива на плажа, ще ги предоставят на колекцията в края на лятната си ваканция.

Подкрепи Economic.bg