Болид на Ferrari акостира в София

Моделът 150° Italia, който е направен от блокчета LEGO, ще посети четири града в страната

324 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Болид на Ferrari, който е точно копие на състезателния автомобил на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 г., акостира в София. Моделът Ferrari 150° Italia, който е сглобен от блокчета LEGO, ще обиколи общо четири български града.

С представянето на колата беше дадено началото на Shell Grand Tour, който ще продължи от 27 юни до 14 юли 2013 г. Моделът е най-голямата фигура от блокчета LEGO в България.

Почитателите на автомобилния спорт, иновациите и на забавните игри с LEGO от София, Бургас, Пловдив и Варна ще могат да влязат в ролята на пилот от Формула 1 и да се снимат на мястото на пилота в спортния болид.

Болидът ще бъде изложен в София на 27 и 28 юни пред НДК, на 29 юни край езерото "Ариана", и на 9, 10 и 11 юли в търговски комплекс Shell Изток (бул. "Цариградско шосе", срещу The Mall).

Представянето в Бургас ще бъде на 2 и 3 юли на площад "Тройката", в Пловдив на 6 и 7 юли на площад "Централен" и във Варна на 13 и 14 юли пред Grand Mall.

Проектирането и дизайнът на Ferrari 150° Italia от LEGO е отнело на екипа 6 месеца. Сглобяването и залепянето на повече от 200 хил. блокчета във фабриката на LEGO в Чехия е продължило 10 дни. Със задачата е бил ангажиран екип от 16 души, които са работили общо 810 часа. Почти всички елементи, включително воланът и контролното табло, са направени от блокчета LEGO. Предпазният колан и гумите са оригинални.

Подкрепи Economic.bg