Красин Димитров е новият зам.-министър на икономиката

Заповедта за назначаването му е издадена от премиера Пламен Орешарски

200 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Роденият на 30 ноември 1965 г. магистър по управление и организация на промишлеността от УНСС Красин Димитров е новият зам.-министър на икономиката и енергетиката. Заповедта за назначаването на Димитров е издадена от премиера Пламен Орешарски, съобщиха от правителствената пресслужба.

Красин Димитров е завършил и бизнес администрация от MBA-LBS University of Lincoln, Великобритания, като почти цялата му професионална кариера е преминала на различни позиции в международни организации и институции.

Последователно е бил областен директор на Департамент "Търговия и индустрия" в правителството на ООН и ЕС в Косово (UNMIK-EU), ръководител на екип икономическа реформа в Черна гора по програма на USAID, ръководител на екип приватизация в Сърбия по програма на EAR-EU, старши финансов експерт и ръководител на екип за икономически реформи с цел подобряване на бизнес средата в Босна и Херцеговина по програма на USAID, старши финансов експерт и ръководител на екип за кризисен мениджмънт в Сърбия, старши експерт по финанси и управление на МСП в Босна и Херцеговина (Световна банка), старши експерт по финанси и приватизация в Косово по програма на EuropeAid.

В момента е асоцииран съдружник в Wyn River Ltd. и международен консултант на UN, EBRD, WB, IFC за страните от Централна и Източна Европа и страните от бившия Съветски съюз.

Квалификацията му е в областта на икономическите реформи, насочени към постигане на растеж чрез регулиране и управление на бизнес средата, стимулиране развитието на МСП, публично-частното партньорство, конкурентоспособността, и иновациите.

Коментари: 0