Сидеров нахлу в сградата на БНТ

От "Атака" обявиха, че ще правят граждански арест - "това се налага, защото полицията не си върши работата и затова сами ще арестуват провокатори"

Снимка: facebook.com/novinite.bnt

180 ~ 1 мин. четене

Председателят на "Атака" Волен Сидеров заедно с представители на партията нахлуха в сградата на БНТ за разговор с ръководството на телевизията. "Ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, bTV, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави и полицията позволява хулигански прояви", каза Сидеров, цитиран от Фокус.

Партия "Атака" провежда митинг-шествие, което премина покрай Народното събрание и блокира движението в района на Софийския университет и Орлов мост. Пред парламента Сидеров заяви, че протестите не са "мирни и симпатични, а купени". Около района има и засилено полицейско присъствие. Шестващите носят плакати с надписи "Аз тежа 50 кг и протестирам срещу връщането на ГЕРБ във властта", "България не иска омраза и агресия, а икономически ръст и по-високи доходи" и други.

Разправията между симпатизанти на "Атака" и минаващи граждани не закъсня, след като граждани освиркаха представителите на партията. От националистическата партия обаче обявиха, че ще правят граждански арест - това се налага, защото полицията не си върши работата и затова "сами ще арестуват провокатори".

Според Сидеров протестът е срещу "вандалщината на Орлов мост" и, че неговите симпатизанти ще са на мястото всяка вечер, за да налагат закона, тъй като полицията не си върши работата.

По-рано днес Волен Сидеров дойде на работното си място в парламента с палка, наричайки парламентарните репортери "платени жрици на любовта".

Подкрепи Economic.bg