Палестинският посланик загина при взрив в Прага

Инцидентът е станал при отваряне на стар сейф, донесен от предишната сграда на посолството в новата

Автор: Божидара Иванова

Палестинският посланик Джамал ал-Джамал загина при взрив вчера сутринта в Прага. Новината бе потвърдена от говорителката на полицията в Прага Андреа Зулова. Инцидентът е станал при отваряне на стар сейф, донесен от предишната сграда на посолството в новата. Минути след като посланик Джамал отворил сейфа, станала експлозия, която му причинила сериозни наранявания.

56-годишният посланик на Палестина получил много сериозни наранявания и бил откаран в болница, където го оперирали, се казва още в съобщението. Според някои медии, цитиращи източници на полицията в Прага, вероятно експлозията е била причинена от „небрежно боравене с опасен експлозив“. Говорителят на посолството Набил ал-Фахел съобщи пред чешкото държавно радио, че цялото семейство на посланика било в резиденцията в момента на взрива.

Полицията продължава да разследва причината за взрива. От чешкото външно министерство заявиха, че ще изпратят делегация на високо ниво в Прага утре, която ще проведе разговори с чешките власти и ще сътрудничи в разследването на причината за взрива.

Коментари: 0