Пети пореден спад на петрола

Добри данни за американската икономика засилиха спекулациите, че Федералният резерв ще намали мерките за стимулиране на икономическия растеж

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Американският лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се понижи за пети пореден ден, с което регистрира най-продължителната серия на спадове от декември насам. В основата на негативния тренд са по-добрите от очакваното данни за подадените молби за помощ при безработица в САЩ - факт, който засили спекулациите, че Федералният резерв ще намали мерките за стимулиране на икономическия растеж, пише Bloomberg.

Цените се понижиха с над 2%, след като стана ясно, че 333 хил. американски работници са подали молби за помощи при безработица през миналата седмица, което е под прогнозата на анализаторите за 335 хил. подадени молби за обезщетения.

WTI с доставка през септември изтри 1.89 долара, или 1.8% от стойността си и се търгуваше на нива 102.48 долара за барел по време на ранната сесия на New York Mercantile Exchange.

Европейският бенчмарк Брент с доставка през септември също се понижи - с 1.36 долара, или 1.3%, до 106.08 долара за барел на базираната в Лондон ICE Futures Europe exchange.

Коментари: 0