По 14 долара на час за чакане на опашка за iPhone 5S

Кампанията "Пропусни опашката" е на TaskRabbit

140 ~ 1 мин. четене

Нямате търпение да получите нов iPhone 5S или 5С, но не ви се нощува пред магазина на Apple? Вече няма проблем. Вместо да губите времето си в чакане, можете да заплатите на някой друг да го прави. Компанията TaskRabbit предлага услугата срещу индивидуалнo договорени тарифи, съобщава CNN.

Потребителите могат да определят свои собствени цени, но компанията предлага стандартна стойност от 14 на долара час за хора, които да чакат на опашка. TaskRabbit стартира кампанията "Пропусни опашката" веднага след като Apple представи новите iPhone 5S и 5C.

Ето как работи и цялата кампания: Потребители публикуват локацията на магазина, както и цената, която биха искали да заплащат на час за чакащ на опашка. Ентусиастите от своя страна могат да предложат по-висока или по-ниска цена от исканата. След това потребителят избира сам един от кандидатите. След като са се договорили, работникът отива на опашката и 10 минути преди да стигне края й, сменя мястото си с клиента.

Говорителят на компанията Джони Бракет добавя, че хората, които вършат работата, трябва да отговарят на няколко условия. Като заплащане компанията изисква такса за обслужване, равняваща се на 20% от хонорара на чакащия.

Миналата година TaskRabbit привлече около 350 заявки в Сан Франциско и Ню Йорк. Рекордът сред тях е сумата от 1500 долара за чакане в продължение на 100 часа.

Подкрепи Economic.bg