Потреблението с кредитни карти расте с 27%

Големите населени места остават основен пазар за разплащания с банкова карта

280 ~ 1 мин. четене

С 27% на годишна база се е повишило потреблението с кредитни карти у нас през третото тримесечие на 2013 г., сочат данните на Пощенска банка. За да насърчи тази положителна тенденция до 31 декември 2013 г. банката предлага кредитни карти Visa Classic и American Express Green с нулева лихва през първите три месеца от издаването на картата. Офертата е без такса за отпускане. Промоционалните условия са валидни както за покупки, така и за теглене на пари в брой, съобщиха от финансовата институция.

Големите населени места остават основен пазар за разплащания с банкова карта поради броя на населението и организираната инфраструктура. Ползването на кредитни карти там е лесно и достъпно, поддържано от добре изградената търговска мрежа, приемаща разплащанията с кредитни карти.

Статистиката на оборотите с кредитни карти през ПОС терминални устройства на банката отчита най-висок процент при потреблението на основни хранителни продукти, следвани от покупки на горива, стоки за бита (основно електрическо оборудване) и развлекателния сектор (ресторанти, заведения).

Подкрепи Economic.bg