Премиерът открива две нови отсечки в Гоце Делчев

Борисов ще провери и ремонта на Регионалното депо за неопасни отпадъци, обновения градски парк и стадион в града

Премиерът Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков, Лиляна Павлова и Нона Караджова ще присъстват на официалното пускане в експлотация на две нови отсечки в района на Гоце Делчев. Участъците са от ЛОТ 8 от Програмата за рехабилитация на пътната инфраструктура, финансирана от Световната банка.


Лотът включва път III-198 „Гоце Делчев – с. Пирин” и III-198 “Петрич – ГКПП Македония”.  Общата дължина на трасето е почти 63 километра, а проектът е на стойност близо 26 млн.лв. без ДДС.


От правителствения пресцентър посочват, че след това Борисов ще се запознае с хода на реконструкцията и разширението на Регионалното депо за неопасни отпадъци. В рамките на проекта ще бъдат изградени и допълнителни пътни връзки, отводняване на повърхности води чрез отвеждащи канали, пречиствателна станция за инфилтрирали води, нов трансформаторен пост и др.


Общата стойност на обекта е 4 млн. 684 хил. лева. За изграждането му са осигурени 3 млн. 385 хил. лева целеви субсидии от държавния бюджет и 849 хил. лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Обектът трябва да бъде завършен до началото на месец октомври тази година.


По-късно в Гоце Делчев премиерът ще открие обновения Градски парк, който е ремонтиран по проект „Подобряване на уличната и парковата инфраструктура в гр. Гоце Делчев”. Целият проект е на стойност 8 544 759,57 лева и е реализиран изцяло със средства от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г.

В програмата на Борисов е включено и посещение на ремонтирания градски стадион. Стойността на строително – монтажните работи възлиза на 485 хил. лв., а оборудването е за 62 500 лв.

Коментари: 0