Продажбите на iPhone надминаха очакванията

За първите три дни са продадени над 9 млн. броя iPhone 5S и iPhone 5C

172 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Apple обяви днес, че продажбите на iPhone 5S и iPhone 5C за първите три дни са надхвърлили 9 млн. броя. От компанията изтъкват, че никога досега не са били продавани толкова много устройства за толкова кратко време. Обявеното число е над очакванията на анализаторите за продажби около 7.8 млн. броя.

За същия период през 2012 г., когато на пазара се появи iPhone 5, продажбите бяха около 5 млн. броя. Тогава обаче Apple все още следваше стратегията да пуска на пазара само по един модел iPhone на година.

Двата модела - iPhone 5S и 5C са достъпни за продажба в Китай, САЩ, Канада, Франция, Германия, Хонконг, Япония, Пуерто Рико, Сингапур и Великобритания.

"Търсенето на двата модела е невероятно. В момента, в който устройствата се разпродават, магазините се зареждат отново с новите модели", коментира главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. "Това е нашият най-добър старт на продажбите до този момент", добавя той.

В съобщението на американската компания се посочва още, че над 200 млн. от по-старите устройства на Apple са изтеглили новата мобилна операционна система iOS 7.

Подкрепи Economic.bg