Протест в защита на АЕЦ „Белене” в Плевен

Организаторите искат оповестяване на доклада на HSBC за централата

Демонстрация в защита на изграждането на втора атомна централа АЕЦ „Белене” се провежда в Плевен. Това е третият протест, организиран от инициативния комитет "Аз не се отказвам от Белене, а ти".

Поддръжниците на проекта искат  ревизия на решението на Министерския съвет, с което беше спрян строежът на централата. От регионалната структура на КНСБ заявиха, че застават зад протеста срещу отказа на правителството от втора атомна централа.

"Няма отстъпка от позицията! Продължаваме да искаме референдум и сме готови този път вече да инициираме подписка за референдум, в която сме сигурни, че ще съберем необходимите подписи за самото иницииране", посочи Красимир Тодоров, съпредседател на инициативния комитет и общински съветник в Белене, цитиран от БНР.

От инициативния комитет настояват докладът на американския консултант HSBС да бъде показан на обществото, защото считат, че аргументите в него са в полза на строежа на централата.

На митинга присъстват поддръжници на проекта и от страната, политици, представители на КНСБ, а също и предишният президент Георги Първанов.

Коментари: 0