Протестиращи: Не искаме ново правителство, а евтин ток

Втори митинг в подкрепа на Борисов в Бургас

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Стела Николова

Близо 500 души излязоха днес на пореден протест срещу EVN и непосилните сметки за ток. Те скандираха пред сградата на монополиста в Бургас с плакати. "ЕVN- вън", "Измамници" и "Кръвопийци", скандираше народа. Протестиращите в морския град ясно обявиха, че нямат никакви политически искания и не желаят социалният им бунт срещу монополистите да се използва от партиите по никакъв начин. "Ние не искаме ново правителство, а евтин ток.

Нашият протест не е нито срещу Бойко Борисов, нито срещу правителството. Народът обаче изнемогва и затова е на улицата, виновни са енергийните монополисти, които ни дерат по девет кожи", обяви млад мъж от ударното ядро на протеста.

Само на няколко метра от митинга се събра друга тълпа, която пък се обяви в подкрепа на премиера Бойко Борисов. "Никой друг не може да спаси положението и да изведе страната от колапса, в който е изпаднала. Правителството трябва да остане и да завърши мандата си", обявиха демонстрантите, които продължават да скандират пред сградата на общината.

Подкрепи Economic.bg