Протестът във Варна се обърна срещу кмета

Недоволните се обединиха около искането за Велико народно събрание и промяна в Конституцията

Снимка: БГНЕС

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Кръстина Маринова

"Кмете, замини си като мъж и "Мафията вън от общината" бяха лозунгите, които предвождаха шествието с над 3000 протестиращи във Варна тази вечер.

Младежи с тъпани и огромни трикольори поведоха колоната по булевардите "Мария Луиза", "Сливница" и "Владислав". Преди това на сборното място до общината протестиращите се обединиха около искането за Велико народно събрание и промяна в Конституцията. Те настояват за пълно разпускане на партиите. Множеството скандираше и за пълна промяна в общината.

"Обичам Варна и искам тя да се превърне отново в гордостта на България", призова младият Мартин Аргиров, когото публиката силно аплодира. Ръкопляскания имаше и за полицаите в морската столица и тяхното толерантно отношение за разлика от колегите им в София.

Протестите трябва да продължат и управляващите да разберат, че не сме кротко стадо, което ще търпи мизерия и унижение", каза пенсионираната учителка Величка Иванова. "Не само сметките за ток ни смазаха, а това да ни карат години наред да живеем на ръба - с просия, страх и стрес как да вържем двата края, каза Елена Димова, майка на две деца.

Неформалните лидери на протеста обявиха, че днес от 16.30 до 18.30 ч. в зала "Пленарна" на общината гражданите ще могат да изберат ръководство на Инициативния комитет, който да съгласува действията и исканията на варненци с тези на останалите градове.

Подкрепи Economic.bg