Протестите: Ден пети

Протестиращите нямат намерение тази вечер да преминават през централата на "Атака"

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Няколко хиляди се събраха на протест срещу правителството на Пламен Орешарски за пети пореден ден. В 18.30 часа недоволни граждани започнаха да се събират в триъгълника между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. В протестните действия се включват хора на всякакви възрасти, както и млади майки с деца.

Протестиращите развяват български знамена и скандират "Мафия", "Оставка" и "Червени боклуци". Има издигнати лозунги с надпис "Корпоративна търговска банда". Към протеста продължават да се присъединяват още граждани. Протестиращите обясняват, че нямат намерение шествието тази вечер да премине през централата на "Атака" на ул. "Врабча" 1. В района полицейското присъствие е засилено. Поставени са заграждения пред всички институции.

Очаква се протестът да се превърне в митинг, който традиционно минава през Народното събрание и Орлов мост. При протестите от последните дни недоволните граждани преминаваха и през партийните централи на БСП, ДПС и "Атака". В четвъртия ден от протестите се стигна до сблъсъци между протестиращи и привърженици на "Атака" на ул. "Врабча" 1.

Засилено е полицейското присъствие, както и присъствието на жандармерията пред централата на партията на Волен Сидеров, както и в околните улици. И тази вечер на бул. "Раковски" е паркиран автомобил на симпатизанти на партията, като целта е да не се допуснат участници от протеста.

В морската столица Варна около 100 души се събраха пред сградата на общината, за да протестират срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде "Фокус". В Пловдив протестиращите са около 500.

Подкрепи Economic.bg