Първанов все още е президент според сайта на правителството

Като председател на Народното събрание пък е представен Георги Пирински

Автор: Атанас Христов

Информацията в английската версия на официалния сайт на правителството на България - www.government.bg не е обновявана близо 8 години и на интернет страницата в момента пише, че президент на България е Георги Първанов. Последната промяна на основната информация за страната ни е от 27 септември 2005 г., показва справка на английската версия на правителствената интернет страница на страната ни.

От подстраницата "Форма на управление" чужденците могат да се информира, че съгласно Конституция, приета от Велико Народно събрание през юли 1991 г., България е парламентарна република. Парламентът на страната е еднокамерен и се състои от 240 народни представителите, пише още на английската версия на www.government.bg.

До тук добре. При представянето на председателя на парламента обаче е посочено името на Георги Пирински, който беше председател на 40-тото Народно събрание, което действаше от 2005 до 2009 г.

С това обаче грешната информация за чужденците не свършва. В следващия абзац, в който се представя Президентът на Република България е написано, че държавният глава, който олицетворява единството на нацията, е Георги Първанов. Първанов беше президент от 2002 до 2012 г., след което беше заменен от Росен Плевнелиев.

Завишено и населението на България - според английската версия на правителствения сайт у нас живеят 7.97 млн. души, а според последното преброяване на НСИ сме 7 364 570 души.

Коментари: 0