"Радвам се, че успях да дам мандат, а не да взема място"

Меглена Кунева, водач на листата на Реформаторски блок

Цитат на деня:

„Радвам се, че успях да дам мандат, а не да взема място". Това заяви водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева в ефира на бТВ по повод преференциалния вот на избирателите, който размести подреждането и отреди мандата на подгласника й Светослав Малинов, кандидат на Демократи за силна България.

Въпреки че изтъкна собствения си принос за резултата на реформаторите, Меглена Кунева намекна, че от Движение „България на гражданите" не са агитирали за преференциален вот в нейна полза, за разлика от мащабната кампания в тази насока от страна на ДСБ и дори на бившия лидер на тъмносините Иван Костов в полза на Малинов.

„Аз съм се научила, че когато си водач, трябва да мислиш винаги за другите. При преговорите, ако имаш проблем, винаги го решаваш, когато другата страна в спора е председател, защото председателството трябва да е неутрално", каза още Кунева.

„Аз се чувствам не изместена, а въвлечена. Радвам се на мобилизацията на избирателите. Ние го наричаме пробив. ДСБ мобилизира много подкрепата за своя кандидат", коментира тя.

„За мен беше неприемливо да правя кампания - гласувайте за Реформаторския блок, пък и за мен преференциално. Аз не призовавах от вашето студио за гласуване с преференция", изтъкна все пак тя.

Лидерът на „България на гражданите" посочи, че е била избрана за водач на листата след трудни преговори. Все пак на решението са повлияли социологически данни за нейната популярност. „Когато поех листата, част от причините бяха, че ние бяхме под водата, а сега спечелихме 6,5% подкрепа. Щях да се чувствам зле, ако не бяхме спечелили и един мандат", допълни Кунева. Тя сподели, че е получила похвали от всичките си коалиционни партньори, че се нея се работи много лесно.

Коментари: 0