Регионална конференция „Газови перспективи” в София

Южен коридор и добив на газ ще обсъждат български, румънски и гръцки компании

292 ~ 2 мин. четене

Либерализацията на газовия пазар и развитието на газовите връзки са основните теми на първата регионална газова конференция “Газови перспективи”. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма  Делян Добрев ще открие форума, който ще се проведе  на 5 февруари 2013 г. в хотел “Шератон”. Конференцията е под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и с подкрепата на гръцкото Министерство на околната среда, енергетиката и климатичните промени.

Повод за конференцията е отварянето на газовия пазар в България , което  заедно с завършването на първата газова връзка на България с Румъния и началото на изграждането на връзките с Гърция, Сърбия и Турция през  2013 г. ще създадат условия за развитие на регионалния газов пазар.  Ще бъдат дискутирани Южният коридор и перспективите за добив на газ.

Лектори са министър Делян Добрев, ръководителят на Международни проекти и Доставки на газ в публичната газова компания на Гърция DEPA S.A. Костас Караянакос, изпълнителният директор на Булгартрансгаз Кирил Темелков, Марк Бийкъм, вице президент и генерален мениджър за Румъния на Sterling Resources и Костадин Сирлещов, партньор и ръководител отдел "Енергетика, проекти и строителство" в CMS Cameron McKenna LLP.

Вторият дискусионен панел е на тема Отварянето на газовия пазар в България и в него ще участват Константин Делисивков, изпълнителен директор, Българска федерация на индустриалните енергийни консуматори, Пола Найденова, изпълнителен директор, Дексиа България и Димитър Гогов, изпълнителен директор, Булгаргаз.

Конференцията ще събире доставчици на газ и оператори на тръбопроводи, разпределителни компании, компании за проучване и добив на нефт и газ, енергийни компании, доставчици на услуги, строителни компании, финансови институции, бизнес организации, индустриални потребители, представители на българското правителство.

 

 

Подкрепи Economic.bg