Ремонтират моста на 4-и километър

Ще има затруднения в трафика, предупреди столичният кмет Йорданка Фандъкова

Снимка: Wikipedia

До края на месец март започва ремонт на моста на 4-и километър в София. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя предупреди шофьорите за затруднение в трафика в района.

Предстои и стесняване на движението по бул. "Цариградско шосе", което ще се осъществява в едното платно. Поетапно ще се стесняват всички ленти, за да може да не се спира напълно преминаването на превозни средства. „Около месец ще има неудобство в едната посока, съответно след това и в другата, но наистина е важно", посочи Фандъкова.

„Миналата година имаше отломки, които падаха от моста на 4-и километър, така че от гледна точка на сигурността, е изключително важно да направим тези съоръжения”, увери тя, докато проверяваше ремонта на подлеза на „Орлов мост” в сряда.

Кметът каза още, че тази година Столична община ще ремонтира общо 20 подлеза. Заедно с цялостната реконструкция на трамвайната линия по бул. „България” ще бъдат ремонтирани и всички подлези по булеварда. Предстои ремонт на подлезите по бул. „Ботевградско шосе".

Наред с ремонтните дейности, ще се поставят и камери за видеонаблюдение, каза още Фандъкова. По думите ѝ предстои изграждането на втори център за видеонаблюдение на бул. „България”.

Коментари: 0