Ремонтът на булевард „Витоша“ ще бъде готов до месец

Днес кметът Йорданка Фъндъкова инспектира ремонта на бул. „Витоша”

256 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Ремонтните дейности, които в момента се извършват на столичния булевард "Витоша", се очаква да приключат до средата на юни, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира днес ремонтните дейности на булеварда, като посочи, че държи на спазването на сроковете, но най-важното за всеки строителен обект е качеството на работата и материалите.

Вторият етап по реконструкцията на бул. „Витоша", който тече в момента, е в участъка от  ул. "Неофит Рилски" до ул. „Солунска". До момента  е изградена подземната инфраструктура, уличното осветление и са монтирани осветителни тела. Екипи на фирмата, ангажирана със строителството, полагат настилката по тротоарите и работят по връзките за бъдещия фонтан.

През есента предстои ремонт и на третият участък от булеварда - от "Солунска" до "Алабин". Проектът за обновяването на цялата пешеходна улица предвижда цялостна подмяна на старата настилка с нови цветни плочки. Ще бъдат монтирани и изцяло нови улични лампи и пейки. Навсякъде по тротоарите са предвидени цветни кашпи, зелени мозайки, дървета, декорации, скулптурни пластики.

Подкрепи Economic.bg