Royal Mail намери купувачи за всички акции от IPO-то

Записаните книжа са на обща стойност 3.3 млрд. долара

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

360-годишният британски пощенски оператор Royal Mail Group е намерила купувачи за всички акции, които компанията предложи за продажба при първичното публично предлагане (IPO), твърдят двама "запознати с въпроса" източници на Bloomberg. IPO-то на Royal Mail е на стойност 3.3 млрд. британски паунда, или 5.3 млрд. щатски долара.

По време на продажбата на акциите, която започна днес, книжата са записани на 100% в рамките на часове. Дяловете на Royal Mail са търсени най-вече от институционални инвеститори, коментират източниците, пожелали да останат анонимни, тъй като официалната информация за набраните средства е предоставена само на инвеститорите.

Продажбата на акциите в IPO-то на Royal Mail е отворена до 8 октомври, а при започване на вторичната търговия се очаква книжата да се търгуват на ниво от 2.6 до 3.3 паунда, става ясно от изявление на кралските пощи.

Продажбата на акциите на Royal Mail ще е най-голямата приватизационна сделка в Обединеното кралство след раздържавяването през 90-те години на XX век на British Rail. Продажбата на железницата беше направена от бившия министър-председател Джон Мейджър.

Подкрепи Economic.bg