Румен Петков: БСП и ДПС бутат правителството надолу

Според бившия вътрешен министър не може да става въпрос за любов между АБВ и БСП в политиката

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Основните мандатоносители БСП и ДПС със своите действия бутат правителството надолу“. Това каза бившият вътрешен министър и участник в АБВ Румен Петков в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ. Бившият председател на БСП заяви, че не съжалява за решението си да регистрира самостоятелна листа за евроизборите начело с Ивайло Калфин.

По повод изключването на отцепниците от БСП, Петков обясни, че не е наясно с това дали ще бъде изключен. „Не разбирам тази омраза и отрицателна енергия, която се излива срещу нас. За самоизключването си знам колкото и Вие. Доколкото съм наясно, това трябва да стане с официално писмо през кабинета на председателя“, допълни той.

Според бившият вътрешен министър новият проект и бившият президент Георги Първанов се демонизират в медиите. „Има твърде всеотдайна прегръдка от страна на медийната група на господин Пеевски върху партийното ръководство“,  посочи той, като подчерта, че не може да става въпрос за любов между АБВ и БСП в политиката.

Петков заяви, че няма да участва в листата на АБВ за евроизборите. „Ние трябва да разберем като общество, че е нужно да изискваме от партиите да изпълняват задълженията си. БСП трябва да спре да се държи като работодател“, каза още той. Според бившият вътрешен министър е абсурдно твърдението, че с появата си АБВ е лишила БСП от първото място. „При последните избори именно неадекватните действия на ръководството на партията ни лишават от първото място“, категоричен е Румен Петков.

Коментари: 0