Руснаци пускат анти-смартфон

Skvone издържа 30 дни в режим стендбай с едно зареждане на батерията

248 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Руската компания Trailer Studio, известна с разработката на кратки видео реклами, лансира необичаен продукт - анти-смартфон. Моделът Skvone може да се използва заедно с таблет, като комуникацията между двете устройства се осъществява чрез Bluetooth, пише Indrus.in.

Skvone е компактна джаджа с размери 95х45х7 мм и прилича на устройство с дистанционно управление с големи букви и малък екран. Задният капак на анти-смартфонът е направен алуминий, а предният - от фина пластмаса. Контактите, алармите и текстовите съобщения на Skvone се управляват с помощта на приложения за iOS, Android, Mac или Windows. Устройството позволява разглеждане на целия списък с обаждания и промяна на рингтонове.

Функционалността на Skvone наподобява тази на смарт часовниците и гривните, но за разлика от тях анти-смартфонът е по-евтин. Анти-смартфонът може да изпълнява базови телефонни задачи като провеждане на разговори и приемане и обаждане на текстови съобщения.

Идеята зад този проект е, че потребителите на таблети вече не се нуждаят от смартфони. Все повече хора носят навсякъде със себе си таблети, така че не е необходимо дублиращо устройство като смартфона, поясняват от компанията. Все още не е известна цената на устройството. Очаква се то да излезе на пазара по-късно през тази година.

Коментари: 0