Samsung атакува пазарите с нова Mega серия

Серията ще бъде съставена от два нови модела смартфони

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Южнокорейският технологичен гигант Samsung ще представи нова серия смартфони – Galaxy Mega, предаде специализираното издание SamMobile. Устройствата ще бъдат с по-големи от традиционните екрани, като вероятно това е в основата на избраното име на серията.

Източниците на SamMobile отбелязват, че серията ще бъде съставена от два модела. Единият е Galaxy Mega 5.8 Dual, което подсказва, че устройството ще има 5.8-инчов дисплей и възможност за работа с 2 SIM карти. Другият смартфон ще бъде Galaxy Mega 6.3, с 6.3-инчов дисплей. 

От SamMobile посочват, че Galaxy Mega 5.8 ще се предлага в бяло и ще се появи в началото на лятото. Прогнозите сочат, че другият модел – Galaxy Mega 6.3, ще се появи около месец по-късно.

Южнокорейската компания се прочу с окончателното размиване на границите между смартфони и таблети, представяйки таблета Galaxy Note 8.0, с който могат да се провеждат разговори. В началото на 2013 г. пък китайският производител Huawei анонсира 6.1-инчовия смартфон Ascend Mate, чиито продажби вече стартираха на територията на страната. 

Подкрепи Economic.bg