Сидеров: Не съм удрял в лицето Костадин Колев

По думите му причина за скандала е нежеланието и отказа на полицаите, тяхното боричкане и блъскане

280 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Никога и по никакъв начин не съм удрял в лицето Костадин Колев. Този човек ще си понесе последствията. Дори и след години аз ще го осъдя за лъжесвидетелстване. Няма да останат така нещата". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на пресконференция по повод скандала на летище Варна.

По думите му причина за скандала е нежеланието и отказа на полицаите, тяхното боричкане и блъскане. "Ако за 5 минути ни бяха дали имената им, защото сме обидени и имаме право да внесем жалба срещу тях", каза още Сидеров, като подчерта, че според него полицаите са дошли с цел да направят скандал.

Волен Сидеров разказа какво се е случило на летище Варна. "На 6-ти януари 7 депутати пътуват от София до Варна. Целта е митинг, който ще се проведе във Варна срещу областния управител. Волен Сидеров и колегите му разговарят, а една дама зад него му казва да се маха с тази мръсна значка пред очите му. Сидеров и прави забележка да не обижда български символи. Тя му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС. Сидеров й представя карата си на народен представител и моли и тя да се легитимира. Тя отказва. Първоначално тя говори на български после обръща на словашки. После дамата Стефани дьо Мартие отправя неприлична реплика към Сидеров: "Fuck you’re self", разказа лидерът на "Атака", цитиран от Агенция "Фокус".

Той продължи да разказва за случилото се като обясни, че Димитър Бахнев не участва в конфликтът на летището.  Тогава младеж се обръща към Волен Сидеров с думите "Простак, Мръсник. Ще те смачкам". Той му прави забележка да не се държи така, а младежът започва да крещи в автобуса "Не ме удряйте", без никой да го е удрял. След това полицаи Колев, Недев и Каталиев започват да извиват ръцете на Сидеров. Скандалът се разраства, когато полицаите не искат да дадат името на момчето, което го е нападнало.

"Никой не каза, че депутатите от Атака трябва да дадат показания. Никъде до момента не се споменава, че има заведена жалба срещу лицето Димитър Бахнев за обида на Сидеров. Нито в медиите, нито в изявленията на прокуратурата", продължи още той. Той показа снимки на полицай Колев 30 минути преди побоя.

След митинга Сидеров разговаря с районния прокурор Цветанка Гатева, която казва, че не са давани никакви показания и не е подписвана писмена справка. Шефът на Чавдар Нанаков също потвърди, че няма справка. На този етап не е ясно кой е подвел Главна прокуратура.

Коментари: 0