ZTE показа модулен смартфон на CES 2014

Eco-Mobius е създаден на базата на сменяеми модули

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Китайският производител ZTE показа концепция за модулен смартфон на изложението CES 2014 в Лас Вегас. Устройството, наречено Eco-Mobius, може да намали значително електронните отпадъци, като същевременно предлага по-гъвкава функционалност, пише technews.

Eco-Mobius е създаден на базата на сменяеми модули – процесор, оперативна памет, флаш памет, графичен процесор и камера. Всички модули са поместени така, че потребителите да ги виждат лесно, както и параметрите им – честота на процесора, резолюция на камерата, или размер на паметта.

Модулният телефон все още е само концепция.  От компанията споделят, че главната цел на подобен продукт е да намали обема на електронните отпадъци. Освен това Eco-Mobius ще позволи на потребителите да променят функционалността на смартфона си, без да се налага да го сменят или изхвърлят.

ZTE не е първата компания, която лансира концепция за модулно устройство. По-рано генералният директор на Motorola Mobility Денис Уудсайд съобщи, че американският производител разполага с прототип на модулен смартфон.

Според Уууудсайд подобни модулни устройства са следващата стъпка в персонализацията след появата на цветните сменяеми панели и възможностите за настройка на графичната обвивка на операционната система.

Подкрепи Economic.bg