Сидеров обвини полицай в клевета

Лидерът на Атака изпрати официално писмо до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев

60 ~ 2 мин. четене

Волен Сидеров е изпратил официално писмо до министъра на вътрешни работи Цветлин Йовчев, свързано с образувано досъдебно производство по повод на инцидент на летище Варна. В него той пита защо полицаят от ОДП-Варна, който е участвал в кавгата на летище Варна в понеделник вечер, е говорил пред медиите по текущо производство, кой го е упъномощил и защо клевети лидера на "Атака" и други депутати от партията.

Ето и пълният текст на писмото:

До
Министъра на вътрешните работи
Цветлин Йовчев


Господин Йовчев,

Настоявам, в качеството си на министър на вътрешните работи, да отговорите защо Вашият служител от ОДП - Варна Костадин Колев нарушава законите на Република България. Това длъжностно лице Колев дава клеветнически изявления пред медиите. Според прокурор Цветанка Гетова и началника на ОДП - Варна Чавдар Нанков има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод на инцидент на летище Варна.

Според българското законодателство, докато тече такава процедура, длъжностни лица, както и страни по производството нямат право да коментират случая, а какво остава това да се случва по медиите. Освен това според вътрешните разпоредби на МВР служител на полицията няма право да се изказва пред медиите без да е получил официално разрешение за това от пресцентъра на МВР. Началникът на ОДП - Варна Нанков отказа на народни представители да отговори лицето Костадин Колев служител ли е на МВР и получил ли е задължителното разрешение от пресцентъра на МВР да коментира досъдебно производство по медиите.

По повод на гореизложеното настоявам незабавно да отговорите на следните въпроси:

Лицето Костадин Колев служител ли е на МВР?
Защо Колев нарушава законите и коментира пред медиите течащо досъдебно производство?
Разрешавано ли е на Колев и ако да, кой му е дал това разрешение да коментира досъдебно производство пред медиите?
Защо Колев, в качеството си на полицейски служител, ако е такъв, клевети мен и ПП АТАКА пред медиите?

Коментари: 0