Skoda показа обновеният Superb

В гамата двигатели на обновения модел са включени 3 мотора

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Първите официални снимки на обновения флагман на Skoda – моделът Superb, са вече факт, предаде немският портал АutoBild. Автомобилът, който се очаква да излезе на пазара през юни, ще бъде показан пред публика на автосалона в Шанхай, който ще се проведе в края на април.

Съществени подобрения във външния вид на автомобила се забелязват в предната част, новите стопове и формата на капака на багажника. Промените в интериора са свързани с по-голяма гама от цветове за салона, както и нова мултимедийна система. Моделът е известен с разточителното си място, което осигурява за пътниците на задната седалка.

В гамата двигатели са включени 3 мотора – 1.4  бензинов турбо-агрегат (TSI) с мощност 122 к.с., и 2 дизела – 2.0 TDI с мощност 140 и 170 к.с. Според информация от чешката компания, новите двигатели изразходват 19% по-малко от тези при предишната версия. Това става основно благодарение на новата система за рекуперация на кинетичната енергия.

В оборудването при новия Suberb влизат панорамен покрив с вградени слънчеви панели, система за безключов достъп, система за самостоятелно паркиране, 9 въздушни възглавници, система за следене на умората при водача, мултимедийна система с навигация, която разполага с 6.5-инчов дисплей, и други.

Подкрепи Economic.bg