Слаба търговия на европейските борси

Stoxx Europe 600 индексът е почти непроменен със спад от 0.05% и стойност от 267.94 пункта

Европейските фондови борси са белязани от слаба търговия днес, като най-големите губещи са петрола и фармацевтичните продукти. Междувременно акциите на Nokia Corp. скочиха в навечерието на ключова присъда срещу Samsung, която би дала предимство на финландската компания.

Stoxx Europe 600 индексът е почти непроменен със спад от 0.05% и стойност от 267.94 пункта. Индексът се повиши с 0.1% в петък, като за седмицата загуби общо 1,8% от стойността си.

Акциите на Nokia Corp. скочиха с 10,35% след обявяването на решението по делото срещу Samsung. На 24-ти август най-скъпата борсово търгувана компания в света - американската Apple спечели патентно дело в САЩ за над 1 млрд. долара срещу Samsung Electronics. Според американския съд корейската компания е нарушила шест патента на Apple. Освен това калифорнийският съд е постановил, че Samsung е копирал визията на телефоните на Apple. Затова пък е отхвърлил насрещните патентни искове на корейската компания.

Акциите на Sanofi SA паднаха с близо 1%.  Германският DAX 30 се понижи с 0,2% до 6960,42 пункта. Е.ОN пък отбелзя спад с 0.6%.

.

 

Коментари: 0