Собственикът на „Адрес“, „Фортън“ и „Кредит център“ има нов директор

За изпълнителен директор на AG Capital е назначен Сергей Койнов

2132 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Сергей Койнов зае позицията Изпълнителен директор на AG Capital, най-големият холдинг за услуги в сферата на недвижимите имоти у нас. Основните компании в структурата на холдинга са "Адрес Недвижими имоти", Bulgarian Land Development, "Фасилити Оптимум", "Фронтекс", "Фортън", Unique Estates, "Кредит център", "Домика" и "Адванс ескпертни оценки". Международната дейност на фирмите включва присъствие във Великобритания, Русия, Израел, Сърбия и Македония. Общият брой служители е 1 600 души.

През последните 6 години Сергей Койнов изпълняваше длъжността Изпълнителен директор на консултантската компания Forton International -  дъщерно дружество на AG Capital, тясно специализиранo в областта на бизнес имотите и стратегически партньор за България, Сърбия, Македония и Косово на Cushman & Wakefield.

"Под ръководството на Сергей Койнов, една от ключовите за холдинга компании - "Фортън" постигна значителен ръст на пазарния си дял и се утвърди като предпочитан партньор на бизнеса в България. Kомпанията укрепи и разви отношенията с международните си партньори и то в период на икономическа криза за цяла Европа. През последната година Сергей Койнов беше част и от Съвета на директорите на AG Capital като неговият принос в съвместната ни работа ми  даде основание да го поканя да заеме длъжността Изпълнителен директор на AG Capital. Уверен съм, че  управлението му ще се отрази положително на дългосрочното развитие на холдинга - както като подкрепа при развитието на съществуващите дружества, така и при разширяването на дейността на Групата.", коментира Христо Илиев - Председател на Борда на директорите на AG Capital.

Сергей Койнов е завършил Приложна икономика и Бизнес администрация в Американския университет в България. Има магистърска степен по финанси от City University of Seattle. Бил e консултант, търговец и мениджър в компании като  IBM и Siemens Business Services. Говори английски и руски език. През февруари 2013 г. Койнов бе избран за член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България.

Подкрепи Economic.bg