Социалният министър Деяна Костадинова с нов екип

Важен елемент в работата на министерството е обвързването на квалификационните програми с потребностите на бизнеса, отбеляза служебният вицепремиер

340 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова представи своите заместник-министри и членове на политическия кабинет във ведомството.

Зам.-министър Петър Стоянов ще организира и координира дейността на Министерство на труда и социалната политика (МТСП) в сферата на доходите и жизненото равнище, демографското развитие, социалното осигуряване, трудовата миграция и международното сътрудничество и координацията по въпросите на ЕС.

В ресора на зам.-министър Ваня Стойнева ще влизат ОП „Човешки ресурси”, както европейските програми и проекти. Зам.-министър Иванка Шалапатова ще отговаря за политиката по социалното подпомагане и работата на Обществения съвет, Агенцията за хора с увреждания. Началник на кабинета на министър Костадинова ще бъде Драгомир Желязков.

„Има някои нови акценти, които бихме искали да заложим, в момента екипът работи по тях. Това са съобразяването с пакета по заетостта, който беше лансиран от Европейската комисия, и новите акценти, заложени по актуализираната стратегия по заетостта, която България разработва”, коментира министър Костадинова. 

Тя посочи, че много важен елемент е обвързването на квалификационните програми с потребностите на бизнеса. „Това са най-новите елементи, по които работи екипът и които ще предложим на обществено обсъждане, когато представи варианта на Оперативната програма”, допълни още вицепремиерът.

Подкрепи Economic.bg