"Софийска вода" повишава квалификацията на служителите си

Столичното ВиК дружество ще използва 103 хил. лв. от ОП "Развитие на човешките ресурси", за да повиши уменията на 262-ма свои служители

236 ~ 2 мин. четене
Автор: Кристалина Илиева

"Софийска вода" стартира програма за повишаване на компетенциите на своите служители. От столичното ВиК дружество обявиха, че по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" са спечелени 103 хил. лв., които ще бъдат използвани за придобиване на допълнителна квалификация от 262-ма служители.

В програмата ще се включат както мениджъри и ръководни кадри, така и служители от различни отделни. Квалификацията си ще повишат 11 еколози, 43 обучители, 43-ма, които ще изграждат екипи. Още 31 служители ще се обучават да водят преговори, 30 да управляват проекти, 87 ще се учат как да комуникират с клиенти и 27 души ще преминат курс по английски език.

"Спецификата на нашия бизнес е такава, че е необходимо, хората, които се занимават с поддържането на изключително голяма и остаряла ВиК мрежа, да имат компетенциите, с които да си вършат добре работата", заяви директорът на "Стратегически партньорства и проекти" Любомир Филипов на пресконференция, на която бе представен проект. Целевите групи са подбрани съобразно нуждите и проблемите на компанията.

Стойността на проекта е 103 хиляди лева, 70% от които са безвъзмездна финансова помощ по ОП "Развитие на човешките ресурси", а 30% е собствен принос на компанията.

Според Филипов "кризата не е оправдание за работодателите, да не инвестират в развитието на своите служители" и всеки един социално отговорен работодател трябва да търси различни възможности, за да финансира програмите за обучение на своите служители." По думите му, "Софийска вода"  има нужда от подобряване на имиджа си пред обществото, в една сигурност на предлаганото качествено, за да не бъде упреквана в липса на професионализъм.

От комуналното дружество използваха случая, за да представят високотехнологичен лабораторен изпитвателен комплекс, с който разполагат. В него ежедневно се извършват различните биологични анализи и проби, както в отпадъчните води и утайки, така и в питейните и повърхностни води. Владимир Гълъбов, старши мениджър "Комуникации" в дружеството, определи оборудването, с което разполага "Софийска вода" като Мерцедес на лабораторната техника.

Подкрепи Economic.bg