София е най-достъпната туристическа дестинация

Разходите за престой на ден в столицата ни са под 50 долара

София е най-достъпната туристическа дестинация

Снимка: Economic.bg

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

София е най-достъпната туристическа дестинация на територията на Европа според класацията на американското издание European 3-Star Traveler Index, цитирано от Huffington Post.

Резултатите на американското издание са на база собствени проучвания и изчисления, които сочат, че за 1 ден престой в столицата ни, разходите са под 50 долара.

Проучването е направено въз основа на 5 показателя, сред които са нощувка в най-евтиния 3-звезден хотел с централна локация и добър имидж, 3 хранения на ден с 3 бири (или 3 чаши вино), десерт и кафе или посещение на местен музикален клуб. Цената включва още посещение на музей, паметник на културата или друга забележителност, както и два 3-километрови курса с такси на ден.

Авторите на статията отбелязват, че разходите за пътуване със самолет до София не са от най-евтините дестинации, но са отбелязали, че има нискобюджетни авиокомпании като  Wizz Air и easyJet.

Други държави, попаднали в класацията на Huffington Post са Истанбул (Турция), Будапеща (Унгария),  Рига (Латвия), Вилнюс (Литва), Прага (Чехия), Краков (Полша), Киев (Украйна), Берлин (Германия), Лисабон (Португалия).

Подкрепи Economic.bg