София събира европейската инвестиционна общност през май

Над 40 рискови инвеститори, управляващи над 3 млрд. евро, ще пристигнат у нас за тазгодишното издание на Balkan Venture Forum

64 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Над 40 представители на инвестиционни фондове и бизнес ангели, управляващи портфолио на обща стойност над 3 млрд. евро, ще пристигнат в София в търсене на най-обещаващите български стартиращи фирми. Това ще стане в рамките на тазгодишното издание на Balkan Venture Forum (BVM), което ще се проведе на 21 и 22 май в София.

BVM е най-големия регионален форум за рискови инвестиции, стартиране на бизнес и иновации, който позволява на перспективни стартъпи от Балканския полуостров да се свържат с големи международни дялови инвеститори. Сред чуждестранните участници ще има инвеститори, покриващи цялата стартъп екосистема – от ранно финансиране, до инвеститори във всички последващи фази в развитието на една компания.

„Ключовата цел на Balkan Venture Forum е да спомогне за свързването на предприемачи от региона с международни инвеститори, както и да популяризира предприемачеството, иновациите, рисковите инвестиции и достъпа до финансиране на Балканския полуостров" - посочва Боян Бенев, председател на BEIC и организатор на събитието.

BVM ще обедини лекционна програма, включваща няколко тематични панела като мобилни приложения, разработка на видеоигри, биотехнологии и други със състезание за стартиращи фирми, които ще имат възможност да се представят пред няколко десетки водещи рискови инвеститори от Европа и целия свят. Те ще получат също коучинг от организацията Venture Academy, както и ценна обратна връзка, което ще им помогне да повишат капацитета на своите проекти и познанието си в сферата на развитието на успешен бизнес.

Победителите в BVM ще се представят на паневропейското състезание за стартъпи в рамките на European Venture Summit 2013. Прозорецът за кандидатстване в състезанието вече е отворен и организаторите отправят покана към всички предприемачи, иновативни стартиращи компании, изобретатели и изследователи, както и екипи да се включат.

Сред лекторите на форумa ще бъдат Уилям Стивънс - основател на Europe Unlimited, Джулия Танасис - инвестиционен мениджър в netSTART, Джордж Вулгарис - оперативен директор във VisionMobile и Майкъл Голд - управляващ директор в Crimson Capital Corp.

Подкрепи Economic.bg