Toyota ще участва в изграждането на най-малкото Mini

Очаква се автомобилът да се появи най-рано през 2016 г

Toyota ще участва в изграждането на най-малкото Mini
Автор: Божидара Иванова

Toyota ще вземе участив в изграждането на най-малкото Mini, което бе показано още през 2011 г. под името Rocketman, но не се стигна до пускането му в сериен вариант заради високата стойност за разработване на платформата. Към днешна дата обаче британците са готови да разрешат проблема, пише Auto Express.

По последна информация в Mini възнамеряват да построят компактен ситикар, като той ще бъде част от съвместния проект на BMW и Toyota за създаването на спортна кола. По думите на главния дизайнер на британската марка Андерс Уорминг за построяването на малкия хечбек може да бъде използвана платформата на Toyota iQ.

"Към момента нямаме подходящи технически решения, но работим усилено върху намирането на такива. Един напълно нов градски автомобил ще бъде много уместен в моделната гама на Mini", коментира Уорминг, цитиран от изданието.

Серийната версия на Rocketman ще се конкурира с модели като Smart Fortwo. В Mini планират да използват платформата на iQ, като за нея е предвидена алуминиева каросерия и минимиластичен интериор.

"За градски автомобил се нуждаем само от отлична кормилна уредба, удобни кресла и добре измислен и направен интерфейс. Пътуването в градски условия причинява стрес, затова ще се стремим да намалим елементите в интериора на колата. Истинският разкош е именно простатата“, обясни Уорминг.


Коментари: 0