Уволниха Петко Сертов от БОРКОР

Сертов беше назначен в БОРКОР от създаването на аналитичното звено през 2011 г.

208 ~ 1 мин. четене

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов освободи Петко Сертов от длъжността заместник-председател на Центъра за превенция и противодействие на организираната престъпност (БОРКОР), съобщава Фокус.

Сертов беше назначен в БОРКОР от създаването на аналитичното звено към Министерски съвет през 2011 г. Той е вторият човек от центъра, който се разделя с ръководния си пост, след като през 2012 г. беше освободен началникът Румен Миланов. В момента изпълняващ длъжността директор на БОРКОР е Елеонора Николова.

БОРКОР беше създаден с основна задача да анализира, планира и разработва мерки и решения за предотвратяване на възможността за създаване на корупционни практики и противодействие на корупцията като цяло. При създаването му беше обявено, че Центърът ще подпомага държавните и общинските органи и ще работи за "подобряване на взаимодействието и координацията между тях, гражданското общество, медиите и бизнеса".

Преди да бъде назначен в БОРКОР Петко Сертов беше първият началник на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). Името му се свързва с назначаването на Алексей Петров за съветник в агенцията.

Подкрепи Economic.bg