В Praktiker постигнаха споразумение

Мениджърът на инвестиционнния фонд, Изабела де Красни, обяви, че ще подкрепи плана за преструктуриране на ръководството

Затруднената напоследък немска компания Praktiker AG постигна компромис с големите си инвеститори късно в сряда в последен опит да се отклонява от фалит, съобщава Reuters.

Мениджърът на инвестиционнния фонд и представител на два от най-големите акционера в германската компания, Изабела де Красни, обяви, че ще подкрепи плана за преструктуриране на ръководството.

В замяна на това, от Praktiker се съгласиха на част от исканията на акционерите и двама от членовете на надзорния съвет бяха заменени от кандидати, подкрепени от Изабела де Красни. Това са Кей Ханмер и Eб Пеле Якобсен, които бяха принудени да си тръгнат от постовете си.

По време на събранието на акционерите, де Красни засили за пореден път притесненията си от мерките на спасителен план на компанията, за която ръководството смята, че няма алтернатива.

Спадът в бизнеса на Praktiker продължава от няколко години. През 2005 г. веригата се отдели от групата на Metro, като излезе на борсата. Продажбите в целия регион отчитат спад и през последните 12 месеца.

Групата е в България от 2004 година.

 

Коментари: 0