В сряда решават за местенето на агенции

Предишното правителство е виновно да няма АЕЦ „Белене”, каза Борисов

6694 ~ 1 мин. четене

На заседание на кабинета в сряда ще бъде взето решение за преместването на заместник-министъра на туризма в Пловдив, както и за преместването на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас. Това каза на брифинг в Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов, предаде Фокус.

Община Бургас е предложила две сгради за ИАРА, а Варна до този момент не са предоставили сгради.

„Ние искаме там, където се преместваме, да не харчим пари, т.е. да има сгради, а те дават и апартаменти за тези, които ще се преместят от страната в Бургас, най-вероятно в сряда ще вземем решение и за Агенцията по рибарство и аквакултури”, каза Борисов и добави, че за останалите има срок от още четири-пет години. 

За да няма атомна централа „Белене” днес, единственият виновник се казва Сергей Станишев, посочи Борисов.

„Нито направиха компания, проспаха от 2006 г. до 2012 г., шест години. Ето това е връх на популизма. БСП не си дадоха анализ - защо милиард лева дадохме за „Цанков камък”, грешни пари, за 80 мегавата само.

По думите му предишното правителство дори не е направило анализ за направеното по проекта.

„Ние сега, с толкова усилия, успяхме да платим 50 млн. от БЕХ по кредита за АЕЦ „Белене”, който е от порядъка на 500 млн. лева, половин милиард кредит и да го отложим с пет години, защото иначе щяхме да фалираме държавата от техните заеми, глупави”, каза още премиерът.

Подкрепи Economic.bg