Вдигнаха фабрика в бивша казарма

Холандската фирмата ще осигури работа на поне 25 души в Симитли

Фирма „КВТ Констракшън” ООД, която е дъщерна на холандския холдинг KWT Group, откри производстве фабрика за шлюсели в Симитли, съобщи агенция Стандарт нюз. 

В следващите 18 месеца фирмата ще осигури работа на поне 25 души. С предимство се назначават местни хора.

Предприятието се намира в бившето военно поделение в града. Теренът на бившата казарма е преустроен за производствена база по проект на община Симитли „Конверсия на бившите военни поделения” по програма ФАР, който се реализира в периода 2003-2007 година.

В съседство с фабриката на холандския холдинг предстои откриване на фотоволтаична база, сладкарски цех, изграден с пари от Европа. Интерес да градят производствена база в индустриалната зона на Симитли са проявили собственици на шоколадова фабрика, производители на сладоледи и други бизнесмени, разкриват от кметството.

„КВТ Констракшън” ООД е специализирана в производството на изделия за управление на повърхностни и отпадни води. Изделията и се използват в много европейски и азиатски страни.

На официалното откриване присъстваха гости от Кралство Нидерландия, от холандското посолство в България, представители на правителствени и местни институции, бизнесмени.

Коментари: 0