Връщат на работа 40 корабостроители

Утре съкратените служители на завода имат среща с директора, за да разберат кога ще си получат забавените заплати

228 ~ 1 мин. четене

Около 40 корабостроители са били извикани на работа в завода в Бургас след празниците. Това каза пред журналисти бившият търговски директор на „Бургаски корабостроителници” Веселин Кабов, предаде „Фокус”. На протеста си по-рано днес корабостроителите бяха категорични, че вече има сформирана група, която да започне работа, макар че никой от присъстващите не потвърди някой от тях лично е получил покана.

Близо 70 бивши работници от "Бургаски корабостротелници" се събраха на предварително разрешен протест в центъра на града в 13 ч. днес. Те блокираха кръстовището на ул "Иван Вазов" и Старата поща, като пропускаха само автобусите на градския транспорт.

През първите два дни от новата година са викани хора обратно на работа. Искат им да пишат молби и автобиографии и може би на по- късен етап ще решат и ще ги вземат. Водени са разговдори с около 38 души. Ще им трябват заварчици, монтьори, корпусници, ако наистина ще се прави ремонт на спусковото устройство както се твърди. Ще им трябва крановик и някой да снабдява с материали”, каза Кабов. Той допълни, че се надява на повече яснота утре след срещата с изпълнителния директор на корабостроителниците Диян Дянков.

Коментари: 0