Втората окупация на Софийския университет приключи

От СУ обявиха, че днес е нормален работен и учебен ден за институцията

Снимка: БГНЕС

284 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Малко преди 7:30 тази сутрин, в ефира на сутрешния информационен блок на bTV,протестиращите, окупирали Ректората на Софийски университет обявиха, че освобождават сградата. Достъп до нея вече имат администрацията и охраната на учебното заведение.

Група от около десет протестиращи излезе от централния вход на университета. Те заявиха, че протестът продължава, но ще се търсят други форми, тъй като не желаят да стават заложници на различни политически интереси. Присъствието на студенти от други университети бе отчетено като проява на солидарност, а не като грешка. Част от „окупаторите“ изразиха разочарование от слабата подкрепа, която са получили от обществото.

Студентите се оплакаха от ново грубо отношение на преподаватели, но не пожелаха да посочат имена. Те не бяха доволни и от факта, че когато някой от тях са имали нужда да напуснат Ректората, не са били допускани обратно от органите на реда.

По-рано сутринта се появи информация, че охраната на университета е срязала веригите, възпрепятстващи достъпа до сградата. От Софийски университет съобщиха, че 28 януари ще бъде нормален работен и учебен ден.

Коментари: 0