Вълчев: Имам самочувствието на човек, направил реформи

Аз съм верен на това, което считам за правилно, отбеляза бившият просветен министър

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Имам самочувствието на човек, който е направил реформи. Това заяви в ефира на Нова телевизия Даниел Вълчев, член на „Движение България за граждание“ (ДБГ) и ексминистър на образованието. Той отбеляза, че може в нещо да е сгрешил, но когато хората се оценяват трябва да се гледат фактите, а не какво е написано на „стената на тоалетната“.

„За всеки публичен човек се говорят какви ли не неща, но ако искаме да вървим напред трябва да разберем, че проблемите са отвъд дребното заяждане един с друг", коментира Вълчев. Той допълни, че не го притеснява, че го наричат политически хамелеон, защото не е такъв. „Аз съм верен на това, което считам за правилно", добави той.

Според него, България в момента се намира на едно много опасно място. „Ние сме един от слабите членове на ЕС. Ние сме страната с най-ниски доходи, с една относително стабилна финансова система и страната с най-бързо изчезваща нация“, коментира бившият просветен министър.

По думите му, ДБГ има волята да реши голяма част от проблемите на страната. „Ние не сме група фокусници или магьосници. Това е въпрос на дълъг път, но когато се върви към дадена цел със спокойни стъпки тя се постига", добави още Вълчев. „Години тази държава се управлява от хора, които са прочели една книга. Да, имаме сили да управляваме. Аз дори пиша книги“, коментира още Даниел Вълчев.

Подкрепи Economic.bg